perjantai 7. helmikuuta 2014

Täältä tullaan!


Minä aion kylläkin lähestyä parin viikon päästä Rio de Janeiroa linja-autolla :)


Dream Trip 2 - matkaohjelmamme:

7.2. matka alkaa British Airwaysin lennolla Lontoon kautta Sao Pauloon
8.2. saapuminen Sao Pauloon ja sieltä Sao Jose dos Camposiin, tyttären kotikaupunkiin
9.2. päiväretki Campos do Jordaoon ("Brasilian Sveitsi")
10.-12.2. Sao Jose dos Campos, tyttären viimeiset työpäivät

12.-15.2. Paraty
15.-20.2. Ilha Grande 
20.-23.2. Rio de Janeiro 
23.-26.2. Brasilia (maan pääkaupunki)
26.2.-1.3. Iguassuan putoukset niin Brasilian kuin Argentiinakin puolelta
1.-7.3. Buenos Aires, päiväretki Colonia del Sacramentoon Uruguayn puolelle

7.-8.3. Sao Jose dos Campos, tyttären tavarat mukaan ja kotimatkalle
8.3. lento Suomeen Lontoon kautta
9.3. Helsingissä iltapäivällä



torstai 6. helmikuuta 2014

Kortti mukaan!

Yksi onnittelukortti lähtee mukaan Brasiliaan pikku-Saralle!



Pikku-Saran syntymää odotellaan ihan näinä päivinä. Oli ihanaa käydä ostamassa vaaleanpunaisia tuliaisia vauvalle ja hänen äidilleen, Sara-tyttäreni hyvälle brasilialaiselle ystävälle.  Toivottavasti saan pikku-Sarasta kuvan blogiini, kun vierailemme perheen luona.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Inspiration haastaa 2

Vielä tähän haasteeseen ehdin osallistua ennen matkaa!

Siis mustia ja valkoisia kortteja kirjaimilla D ja E.

  Duas (=kaksi, kaksin), vaihdettu

Eros

On muuten kummaa, että on loppujen lopuksi monenlaista mustaa ja monenlaista valkoista. Esimerkiksi ylemmässä kortissa mies- ja naishahmojen tausta näytti erikseen katsottuna valkoiselta, mutta kun liimasin kuvan mustavalkoiseen taustaa, niin valkoinen ei näyttänyt enää niin valkoiselta. Kyllähän me puhummekin puhtaan valkoisesta, maalarinvalkoisesta, luonnonvalkoisesta jne. On myös yön mustaa, pikimustaa, mattamustaa - nämä tulivat nyt heti mieleen.

Kaksi Ystävänpäiväkorttia

Tänä vuonna jäävät Ystävänpäiväkortit vähiin, mutta muutama kuitenkin.



Ja linkki Leilan Ystävänpäiväkorttikökkään.

Omat korttini Ullalle

Helmikuun kissakortit ovat jo perillä, joten voin julkaista ne blogissani.


Kissa kupissa

 Paras paikka

Lady kissoineen

tiistai 4. helmikuuta 2014

TJK-haaste 6

ATC-kortti TJK-haasteeseen 6.


Komea tukka


Tässä kortissa ei mitään sen mainittavampaa kuin pesty korttipohja. Halusin alun perin pehmentää pohjan värejä ja levitin  päälle gessoa. Hups, gessoa tuli kuitenkin liikaa eikä pohjan hienoja kuvioita juurikaan näkynyt. Pohja sai sen jälkeen vesipesun juoksevan veden alla ja pikkasen tilanne parani. Vähäsen väritysta ja leimailua reunoihin, niin kyllä siitä ihan kelpo tausta tuli korttiin. Nappivarasto pieneni kahdella napilla, mutta kyllä niitä nappeja edelleen riittää ja riittää :)

TJK-haaste 5

Tämmöistä tällä kertaa. Kaikenlaista sitä kierii pöydällä ja kätten ulottuvilla. Kortin pohja on teepakkauksesta. Pitkään on pohja odottanut jatkojalostusta, nyt tuli käyttöä.
Tuloksena ATC-kortti  TJK-haasteeseen 5.

Itämainen tuulahdus

Helmikuun ATC-korttivaihto Ullan kanssa

Kissat ovat helmikuun vaihdon aiheena.

Tällä kertaa Ulla punoi tarinan korttiensa ympärille.


Viiru ja Viivi olivat onnelliset sisar-kissat onnellisessa talossa. Mutta kerran Viiru tuli levottomaksi. Se oli aavistanut, että nyt oli jotain tapahtunut. Viiru päätti ottaa selvää, mitä on tekeillä. Pikkusisko Viivi oli ihmeissään, miksi Viiru on niin levoton.


Viiru nuuski ja haisteli kaikkialla. Ensin tarkastettiin pihapiiri. Kaikki oli ennallaan, mutta Viirun viikset eivät antaneet rauhaa. Pihalta ei löytynyt mitään, mikä ei sinne kuuluisi. Viiru päätti tutkia taloa sisältä.


Viiru tassutteli sisään, tutki jokaisen sopen. Ja viimein se saapui perimmäiseen tupaan. Siellä istui ikkunan edessä outo, pitkäkarvainen kissa. Haikea katse ikkunasta metsään kertoikin, että Marit-kissa oli tullut Norjan metsistä. Uusi ympäristö ihmetytti, mutta uudet ystävät selättivät pian ikävän.

Kiitos Ulla hurmaavista korteista ja tarinasta!

maanantai 3. helmikuuta 2014

Pitsiä ja Puuteria / ATC-haaste 3

Haasteen aiheena on tällä kertaa Marilyn Monroe.

Loistava Marilyn (varattu)

Nukkehaaste 3

Niin paljon mukavia haasteita, että ehtiiköhän edes kaikkiin osallistua...

Nukkehaasteeseen ainakin. Funchiksen mallikortista tuli mieleen kesäiset juhlat, joihin on laitettu parhaat päälle. Yllättävästi  korttiini löytyi Funchiksen toivomaa samantyyppistä lisämateriaalia vaikka ei ihan yks yhteen menekään.

Parasta päälle

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Dream Trip 2 - enää muutama päivä lähtöön

Missä tytär, sinne äiti!

Jos tytär ei olisi Brasiliassa, niin tuskin minä sinne muuten toista kertaa lähtisin. Joulukuussa 2011 tein ensimmäisen matkani Brasiliaan. Silloin oli mies ja poika matkaturvana, nyt pitäisi matkustaa ihan yksin. Jännittää!

Kolme viikkoa olemme tyttären kanssa Brasiliassa ja yhden viikon Argentiinassa. Mahdollisesti käymme Iguassun putouksilla myös Paraguayn puolella. Buenos Airesista on mahdolllista tehdä päiväretki Uruguayn puolelle. Sekin on vielä harkinnassa.

Hotellit ja pousadat on varattu, samoin lennot Brasilian sisällä ja Buenos Airesiin. Ei todellakaan mikään pikku homma, kun kaiken tekee itse (tai tytär).

Rio de Janeirossa olemme kolme yötä. Hotellihuoneesta on näköala  koko seinän suuruisesta ikkunasta suoraan Copacabanalle. Yleensä nuukailen kaikessa, mutta nyt sanon suoraan, että tässä kohtaa en. Toivottavasti ei tarvitse pettyä!


Kristuspatsaalla ja Sokeritoppavuorella kävimme viime reissulla, joten todennäköisesti ne jäävät nyt väliin. Kyllä niitä muuten kävisi toistamiseen ihailemassa, mutta kun sinne haluaa moni muukin eikä pitkä jonottaminen niin kovasti innosta.


Lehtiuutisesta luin, että Kristuspatsaan oikean käden peukalosta irtosi palanen salaman iskun takia tammikuun alkupuolella. Ilmeisesti korjaustyöt on jo saatu päätökseen ja peukalo on taas ehjä.

Neljä päivää on vielä aikaa tehdä valmisteluja. Monenlaista pitää  muistaa. Toivottavasti ei sentään tule matkanvalmistelustressiä ihan viime päivinä. Tyttäreltä kysyin, että mitä minun pitää ainakin ottaa mukaan. Tytär vastasi, että kärsivällisyyttä ja vielä vähän kärsivällisyyttä, eikä hyvät hermotkaan ole pahitteeksi :)

Luin lehdestä luonnehdinnan eräästä toisesta maasta, mutta sopii kyllä Brasiliaankin. Eli

pitää varautua kaikkeen odottamattomaan ja jos ei mitään odottamatonta tapahdu, niin se on odottamatonta.

Kortti Ronjalle

Pari päivää etuajassa kävimme tänään Ronjan nimipäivillä ja taas kerran sain huomata, että kyllä kortti voi syntyä nopeastikin, jos on tarvetta :)