tiistai 30. heinäkuuta 2013

Mökkivieras

Mökillä on tänä kesänä käynyt paljon rakkaita ja tervetulleita vieraita. Mutta on niitä toisenlaisiakin vieraita...

Kyykäärme vieraili mökkipihalla jo toukokuussa ja rantakäärme heinäkuun alussa. Kyykäärmekin jätettiin henkiin, ja rantakäärmeen tappaminenhan olisi lainvastaista. Käärmevierailut ovat jääneet yhteen kertaan - toistaiseksi. Sen jälkeen kun luin jostakin, että rantakäärme voi olla sukelluksissa peräti puolisen tuntia, niin jokaista uimakertaa on sävähdyttänyt pieni inhon ja pelon sekainen tunne. En yhtään pidä käärmeistä ja vielä vähemmän haluan kohdata käärmeitä uidessa.

Viimeisin vieras on ollut tämä:


 
 
Vaskitsa on sen verran harvinainen vieras mökillä, että kamera piti kaivaa esiin. 
 

5 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi kauhistus. Minä pelkään käärmeitä. Onneksi niitä ei ole meillä.

Saila kirjoitti...

Ei kiitos samalle tontille minun kanssani luikertelevia otuksia :(

Arja L kirjoitti...

Kyllä se kisu oli paljon söpömpi vierailija :)

Selma kirjoitti...

Kyyt ja Sisiliskot ovat jokavuotisia vierailijoita minun pihalla, mutta tällaista ei ole koskaan eteeni tullut. En tiedä varmaa onkokaan näitä tällä korkeudella Suomineitoa. Hyvät kuvat sait napsittua siitä, vaikka inhottava tuokin olisi jos uintireissulla silmäkkäin vedessä vastaan tulisi...huii..

Eija kirjoitti...

Meillä noita vaskitsoja vierailee pihassa 4-5 yksilöä kesässä ja tuossa tiellä jää lukuisia auton alle. Sääli sinänsä kun on rauhoitettu lisko. Metsässä en ole tänäkään kesänä käynyt kertaakaan etten olisi kyytä nähnyt. Pihaankin niitä eksyy aina joskus. Vuosien varrella on oppinut sietämään niiden olemassa olon, mutta inhoan niitä PALJON! Ei ole kivoja, kun on pieniä lapsia leikkimässä, eivät osaa vielä varoa. Hienoja kuvia sait vaskitsasta.