keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kirppisostoksia

Tammikuu on ehkä huonoa aikaa kierrellä kirpputoreilla, sillä tarjonta on ollut sellaista, että vain vähän on mukaan lähtenyt. Olen kiertänyt kirppiksiä Turussa, Raisiossa, Kaarinassa, Maskussa, Mynämäellä ja Laitilassa. Vaatteita on paljon tarjolla. On todella kauniita ja hyväkuntoisia vaatteita, joissa hintakin on kohdallaan. Useimmiten ne kuitenkin ovat liian pieniä meikäläiselle. Sitten on myös ylihinnoiteltuja, kuluneita, jopa rikkinäisiä ja likaisia vaatteita, joiden oikea paikka olisi mielestäni roskis!

Joka tapauksessa kirpputoreilla kiertely on tosi mukavaa, myös näin tammikuussa :) Koskaan ei tiedä, mitä voi löytää. Ja jos ei mitään itselle sopivaa löydäkään, niin aina voi ihmetellä niitä tavaroita, joita ihmiset tuovat myyntiin. 

Omat kirpputoriostokseni ovat pääsääntöisesti muutaman euron luokkaa. Jos teen 10 euron yksittäisen ostoksen, niin sitten kyseessä on kyllä jotain aivan erinomaista, jota ilman en kertakaikkiaan voi olla.

Tässä joitakin tammikuun ostoksia:Keltainen kahviastiasto (neljä kuppia ja tassia + kuusi asettia) lähti mukaan 2,5 eurolla. En kylläkään aio siitä kahvia juoda. Kupit ehkä liimaan päällekkäin ja käytän pääsiäisen aikoihin koristeina. Vaihtoehtoisesti voisin kylvää niihin rairuohoa tai sitten tehdä pieniä kukka-asetelmia. Isommat lautaset voisin ottaa kyllä mökkikäyttöön... 
Pieni maljakko viehätti muodollaan ja maksoi 0,75 euroa. Käsitöitä katson aina, ja kuvassa huonosti näkyvä pitsiliina oli mielestäni niin kaunis, että siitä kannatti kaksi euroa maksaa. Varsinainen löytö on kuitenkin tuo kirja!


Kirja on espanjan kielinen ja painettu vuonna 1952. Hintaa kirjalla oli yksi euro. Kirjasta tekee löydön se, että tyttäreni on lähdössä kahden viikon päästä juuri Salamancaan tarkoituksena opiskella siellä yliopistossa tämä kevätlukukausi. Kirjasta löytyi kuva myös yliopistosta. Salamancan yliopisto on Espanjan vanhin ja perustettu jo vuonna 1218. Samalla se on yksi maailman vanhimmista yliopistoista. Tytär osaa espanjaan, mutta minä en. Minun täytyy tyytyä kirjan kuvien katseluun. Jos suunnitelmat toteutuvat, niin ehkä maalis-huhtikuussa pääsen ihan paikan päälle katsomaan Salamancan nähtävyyksiä!
   

4 kommenttia:

Arja L kirjoitti...

Hienoja löytöjä olet tehnyt! Ihanan keväiset nuo kupit:)

Saila kirjoitti...

Meilailen sinulle huomenna tai viimeistään perjantaina <3

sirkkis kirjoitti...

Aivan upea löytö tuo kirja. Varmasti kiinnostaa tytärtäsikin. Tulin pari tuntia sitten espanjan kielen tunnilta. Ihan alkeita
vasta opiskelen aivoverryttely mielessä;)
Keltaisiin kuppeihin heti visioinkin jotain vihreää kasvavaa..

Saila kirjoitti...

ATC-vaihtokyselyä blogissani! :)