maanantai 25. maaliskuuta 2013

Terveisiä Salamancasta!

Kyllä nyt taitaa olla kevät peruttu täällä Espanjassakin! Lämpöä on noin 10 astetta ja aina välillä sataa. Eilisen päivän tytär kulki villamyssy päässä! Ennusteiden mukaan vasta lauantaina lämpenee. Toivottavasti! Nyt pitää jälkijoukoille kirjoittaa, että ottavat riittävästi lämmintä mukaan koti-Suomesta, kun tulevat tänne keskiviikkona.

Pari päivää meni ennen Salamancaan saapumista Madridissa, josta minulla ei ollut ennakolta oikeastaan mitään mielikuvaa. Kaupunki yllätti hyvin positiivisesti. Majapaikkamme oli sijainniltaan ihanteellinen, kävelyetäisyydellä kaikista Madridin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kaksi yötä vaatimattomassa hotellissa kahden hengen huoneessa maksoi yhteensä 60 euroa. Ei minusta paha hinta! Aamupalan nauttiminen kävi kätevästi lähistöllä olevissa kahviloissa. Maitokahvin, voileivän ja lasin tuoremehua sai 3,50 eurolla. Ei paha hinta tämäkään!

Kun kaksi naista on liikenteessä, niin luonnollisesti pitää myös kauppoja kierrellä. Tällä kertaa teimme Madridissa vasta lähinnä esikartoitusta siitä, mitä kaikkea ihanaa on tarjolla. Mehän palaamme vielä Madridiin useammaksi päiväksi ennen kotiin paluuta ja vasta silloin on tarkoitus tehdä varsinaisesti ostoksia. Espanjalaiset vaatteet ovat valtaosaltaan liian pieniä ja kapoisia minulle, mutta onneksi jo Barcelonan matkalta tutun Punt Roma -vaatemerkin kauppoja löytyy Madridin lisäksi myös täältä Salamancasta. Tältä vaatemerkiltä löytyy rouvakokojakin ja lisäksi vaatteet ovat minusta varsin kivan näköisiä ja kohtuuhintaisia. Saa nähdä, kuinka hyvin hillitsen ostohalujani, kun Punt Roma-kaupassa alan vaatteita päälleni sovitella. Desigualin laukun kylläkin ostin jo outletistä. Suomessa tarjolla oleva Desigualin valikoima on aika niukkaa. Täällä valikoima on valtava. Madridissa kävimme 5-kerroksisessa Desigualin kaupassa, jossa ylimmässä kerroksessa on outlet, jossa myydään alennuksella mm. viime kesän mallistoa. Minunkin laukuni on v. 2012 mallia, mutta hyvin minulle kelpaa! Tiesittekö muuten, että Desigualin tuotevalikoimaan kuuluvat myös lakanat ja pyyhkeet! Minulle ainakin oli yllätys. Näin matkailu avartaa tietämystä :)

Tytär lähti aamulla yliopistolle. Sinne minäkin yritän kohta löytää kartan avulla. Olemme sopineet treffit siestan ajaksi. Katson ulos ikkunasta ja kyllä ihmiset tänäänkin kulkevat sateenvarjojen kanssa. Joten yhteisissä, hartaissa kevään odotuksen tunnelmissa ollaan niin täällä Espanjassa kuin Suomessakin!

Jospa vielä löytyisi tyttäreltä sellainen piuha, että voisin laittaa muutaman kuvan seuraaviin kirjoituksiin...

Mukavaa pääsiäisviikkoa blogini lukijoille!

6 kommenttia:

Selma kirjoitti...

Kiitos samoin kivaa Pääsiäistä sinne lämpimiin. Täällä minun olinpaikan korkeudella on nyt kiva kevätpäivä. +2 lämmintä, varjossakin ja auringon puolella terassilla yli +10. Voi aloittaa vaikka ikkunanpesun. Shoppailu se on kivaa ja matkailu avartaa :) Mutta tuo on yllättävää että lämpöä niin vähän sielä. Hyvää jatkoa sinne etelään :)

Leila kirjoitti...

Ihanaa kun saa terkkuja ulukomailta.
mahtavaa Pääsiäisen aikaa sinne ja shoppailkaa ja nauttikaa. Meilläkin pari astetta lämmintä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

Saila kirjoitti...

Hyvää Pääsiäisviikkoa <3

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanaa pääsiäistä Sinulle. Toivottavasti sää siellä lämpenee, mutta onhan 10 astetta jo keväinen, meillä on 5 astetta pakkasta tänään. Ja helteellä olisi kamalaa shoppailla. Nauti jokaisesta hetkestäsi ja turvallista matkan jatkoa.

Sisko kirjoitti...

Oikein antoisaa matkaa! Kiva kun sieltä kaiken menon keskeltä vielä kirjoitteletkin! Olit käynyt Silpputehtaalla ja kommentoit. Ihmettelin, että mitä nyt on tapahtunut. Onneksi tämmöistä mukavaa! Nyt menen googlettamaan tuota minulle ihan outoa merkkiä josta kerroit. Hyvää Pääsiäistä! Toivotaan, että lämpenee pian!

Sisko kirjoitti...

Kävin kurkkaamassa. Wau! Ihania värejä ja kuoseja! Kelpaisivat kyllä vanhemmatkin mallit =o)