sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Dream Trip 2 - enää muutama päivä lähtöön

Missä tytär, sinne äiti!

Jos tytär ei olisi Brasiliassa, niin tuskin minä sinne muuten toista kertaa lähtisin. Joulukuussa 2011 tein ensimmäisen matkani Brasiliaan. Silloin oli mies ja poika matkaturvana, nyt pitäisi matkustaa ihan yksin. Jännittää!

Kolme viikkoa olemme tyttären kanssa Brasiliassa ja yhden viikon Argentiinassa. Mahdollisesti käymme Iguassun putouksilla myös Paraguayn puolella. Buenos Airesista on mahdolllista tehdä päiväretki Uruguayn puolelle. Sekin on vielä harkinnassa.

Hotellit ja pousadat on varattu, samoin lennot Brasilian sisällä ja Buenos Airesiin. Ei todellakaan mikään pikku homma, kun kaiken tekee itse (tai tytär).

Rio de Janeirossa olemme kolme yötä. Hotellihuoneesta on näköala  koko seinän suuruisesta ikkunasta suoraan Copacabanalle. Yleensä nuukailen kaikessa, mutta nyt sanon suoraan, että tässä kohtaa en. Toivottavasti ei tarvitse pettyä!


Kristuspatsaalla ja Sokeritoppavuorella kävimme viime reissulla, joten todennäköisesti ne jäävät nyt väliin. Kyllä niitä muuten kävisi toistamiseen ihailemassa, mutta kun sinne haluaa moni muukin eikä pitkä jonottaminen niin kovasti innosta.


Lehtiuutisesta luin, että Kristuspatsaan oikean käden peukalosta irtosi palanen salaman iskun takia tammikuun alkupuolella. Ilmeisesti korjaustyöt on jo saatu päätökseen ja peukalo on taas ehjä.

Neljä päivää on vielä aikaa tehdä valmisteluja. Monenlaista pitää  muistaa. Toivottavasti ei sentään tule matkanvalmistelustressiä ihan viime päivinä. Tyttäreltä kysyin, että mitä minun pitää ainakin ottaa mukaan. Tytär vastasi, että kärsivällisyyttä ja vielä vähän kärsivällisyyttä, eikä hyvät hermotkaan ole pahitteeksi :)

Luin lehdestä luonnehdinnan eräästä toisesta maasta, mutta sopii kyllä Brasiliaankin. Eli

pitää varautua kaikkeen odottamattomaan ja jos ei mitään odottamatonta tapahdu, niin se on odottamatonta.

3 kommenttia:

Maca kirjoitti...

Uskon, että jännittää matkustaa yksin noin kauas. Mutta tsemppiä ja sitä kärsivällisyyttä toivotan minäkin ja varjelusta!

Anemone kirjoitti...

Voi kun kuullostaa ihanalta !
Matkalla maan tavalla, sehän on se suola :) Nauti matkastasi täysin rinnoin...ja on ihanaa tyttären kanssa mennä pitkin ja poikin mannerta.
Oikein mukavaa matkaa sinulle !
Kun palaat, me ollaan tyttären perheen kanssa suunnistus reissussa Turkissa ♥

Vilimarika kirjoitti...

Jännittävä seikkailu, mutta kyllä sä siitä selviydyt kunnialla. Oikein hyvää matkaa!