keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Äiti ja tyttäret kenkäkaupassa Madridissa

Kun on naisväkeä matkassa, niin luonnolisesti tehdään myös vaate- ja kenkäostoksia :)

Sara-tytär oli lukenut Lonely Planetistaan Casa Hernanz -nimisestä kenkäkaupasta, josta voi ostaa käsityönä tehtyjä juuttinarupohjallisia kangaskenkiä. Nämä espadrillot ovat kirjan mukaan tyypillisiä espanjalaisia kesäjalkineita, joita myös Espanjan kuningasperheen jäsenet käyttävävät. Casa Hernanz on perustettu vuonna 1845 ja jo viides sukupolvi on myymässä kenkiä. Kauppa sijaitsee aivan Plaza Mayorin läheisyydessä, joten siihen oli helppo löytää.

 
 
 
Liike on sisältä varsin pieni ja kaikki sovitettavat jalkineet piti pyytää erikseen myyjiltä, joka sitten haki ne takahuoneen varastosta. Liikkeen henkilökunta puhui vain espanjaa. Saran tulkkaustyötä helpottaaksemme otimme näyteikkunassa olevista kenkistä kuvia ja näytimme niiden avulla, mitä kenkiä ja mitä väriä halusimme. Sara tulkkasi kokotoiveet. Koska kengät tehdään käsityönä, niin sama koko saattoi vaihdella jonkin verran. Jos ensimmäinen pari esim. numeroa 39 oli liian pieni, niin piti pyytää toinen pari samaa numeroa ja se saattoikin olla ihan sopiva. Koska kaikki piti pyytää erikseen ja myyjillä meni jonkin verran aikaa uuden kenkäparin hakemisessa, niin aikaa vierähti kaupassa aika tovi.
 
Ostosreissun lopputulos on nähtävissä tässä: 

 
Yhteensä siis yhdeksän kenkäparia. Nyt on sitten sekä minulla että molemmilla tyttärillä mustat espadrillot.Toinen tyttäristä osti lisäksi siniset ja toinen keltaiset. Espadrillojen värivalikoima on todella laaja, vähintään 30 eri väriä löytyy. Nyt minua harmittaa aika tavalla, että tyydyin vain mustiin kenkiin, sillä kengät tuntuvat todella mukavilta jaloissa ja todennäköisesti ahkerassa käytössä kestävät kuitenkin vain yhden tai kaksi kesää. Hintakaan ei olisi ollut este useampien kenkien ostamiselle, sillä espadrillot maksoivat vain 5,50 euroa!  No, joka tapauksessa minulla on mustien espadrillojen lisäksi nuo ihanat oranssti ja vihreät kengät. Vihreät kengät olivat jo yhden päivän käytössä Madridissa ja hyvältä tuntuivat. 
 
 

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Ihanan pirteitä kenkiä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihania ostoksia olette tehneet. tervetuloa kotiin. Mukavaa päivää Sinulle

Selma kirjoitti...

Tervetuloa kotiin! Matka näyttää olleen oikein loistavasti onnistunut :) Ja ostokset niin kivanäköisiä.

Arja L kirjoitti...

Oi mitä kenkiä, oranssit ovat suosikkini!
Myös Caprilla tehtiin odottaessa ihania sandaaleja. Milloinkahan Suomessa...

Manumiina kirjoitti...

Juu, oranssit kengät ovat minunkin suosikkini! Toinen tyttäristä alkoi myös niitä havitella, mutta eipä äiti antanut.
Minun piti vielä ostaa Punt Roma - liikkeestä kenkiin sopiva oranssi puserokin :)