tiistai 20. elokuuta 2013

Löytöjä kirppiksiltä - ja mitä en ainakaan osta!

Kesän aikana olen tehnyt mielestäni paljon hyviä kirppisostoksia. Olen jopa löytänyt kivoja vaatteita itselleni. Hoikille pitkille tyttärilleni ja tyttärentyttärilleni kylläkin löydän helposti edullisia vaatteita, mutta tälle omalle suomalais-ugrilaiselle synnyttäjävartalolle sopivia vaatteita löytyy harvemmin. Ehkäpä joskus esittelen muotiosiossa näitä vaateostoksiani :)

Nyt kuitenkin esittelyssä viime perjantaiset löytöni.


 
Muovinen keltaoranssi raastin-leikkurisetti maksoi 80 senttiä. Minulla on ollut sellainen kotona ainakin 30 vuotta ja sitä on käytetty paljon. Nyt saan mökkikeittiöön oman työkalun. Käsipeili ja vaateharja olivat kauniissa pahvilaatikossa. Harjaantunut kirppisilmäni huomasi heti laatikon ja kun hintalapussa oli neljä euroa, niin eipä tarvinnut edes harkita. Kerään nimittäin näitä vanhoja käsipeilejä. Minun oma nimeni -kirja oli niin herttainen pieni tietokirja yli 400 nimen alkuperästä ja merkityksestä, että mukaan tarttui sekin. Ja hinta oli 50 senttiä. Sitten täytyy tunnustaa, että punaraidallisen kirjan ostin ihan vaan ulkonäön perustella. Euron hintainen kirja oli minusta söpö kuin karamellli! Netta Muskettia tuskin tulee luettua... Vanhat sakset (2 euroa) ovat terävät ja leikkaavat hyvin. Voisin ottaa ne vaikka askartelukäyttöön. Oranssi kolmijalkainen puuastia lähti mukaan jo ihan värinsäkin vuoksi, mutta minulla on myös ennestään kotona samanlainen vihreä puuastia, jonka olen muistaakseni saanut lahjaksi 35-40 vuotta sitten. Hintaa astialla oli 3,50.
 
 
Varsinaisena hintalöytönä pidän kuitenkin näitä raanuja. Raidallinen raanu on sellainen iso seinälle tarkoitettu ja toisesta pikkuraanusta oli tehty koristetyyny (sisätyyny ei ollut mukana). Kumpikin maksoi vain kaksi euroa kappaleelta. Näin seinäraanun heti silmissäni mökin kuistilla olevalle penkille levitettynä ja tyynyn raanun päällä. Viikonloppuna kiikutin raanut mökille ja ne sopivat penkille juuri niin hyvin kuin olin mielessäni ajatellutkin.
 
---
 
Kävin myös eilen kirppiksellä. Ostettavaa ei juurikaan löytynyt paria kirjaa lukuun ottamatta ja lähinnä keräsin mielessäni listaa, mitä en ainakaan osta. Harmi, ettei ollut kameraa mukana. Tässä parhaat palat:
  • puoliksi poltettu pöytäkynttilä, jossa oli kuoppa keskellä ja reunat jääneet sulamatta, hinta 1,5 euroa.
  • Pääministerin morsian -kirja, hinta 5 euroa. Ennen hinnan katsomista ajattelin, että ehkä 50 senttiä... Toisaalta voihan kirja olla jo keräilyharvinaisuus ja hinta oli siksi näin korkea.
  • alunperin valkoinen Luhdan kylpypyyhe, joka oli värjääntynyt hennon vaaleanpunaiseksi, hinta 7 euroa.
Täältä voit lukea lisää, mitä kaikkea ihmiset laittavat myyntiin ja mihin hintaa!3 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Kirpputoreilla on kiva kierrellä, mutta ajatukset on pidettävä kasassa, jos aikoo selvitä kaikista houkutuksista.

Anemone kirjoitti...

Minäkin tykkään kirppiksistä :) On kiva kierrellä ja pitää pöytääkin:) Olen itse pitänyt täällä kirppispöytää kohta vuoden yhtämittaa....Meillä oli autotalli tavaraa täynnä kun oli isän, veljen ja äitipuolen jäämistöä. Ja kaksi tytärtä on myös tuonut tavaraa pöytään.Ehkäpä jo tänä talvena saadaan auto sisälle talliin :)
Minua oikein naurattaa kun metsästän aina pitsit kirppikseltä. Niitä on kertynyt aika nippu :)Mutta kun ei voi olla ostamatta kun halvalla saa..

Kiitos vaan tuhannesti kivasta palkinnosta , ovat tulleet perille, mutta olen unohtanut kiittää kaikessa kiireessä.

Vilimarika kirjoitti...

Linkin kautta piti kurkistaa kirppislöytöihin ja naurahtaa muutaman kerran. ;)