torstai 23. tammikuuta 2014

Brasilia - maailman vaarallisimpia maita?

Kahden viikon päästä lähden Brasiliaan, joka Iltalehden listauksen mukaan on maailman neljänneksi vaarallisin maa. Kaiken lisäksi aion vielä käydä Rio de Janeirossakin! Iltalehden jutusta saa sen käsityksen, että jopa poliiseja pitää varoa, sillä heidän liimasinherkkyytensä on jutun mukaan myös ihan omaa luokkaansa.

Pikkasen alkoi ottaa päähän!  En toki kiellä, että mahdollisuus joutua rikoksen kohteeksi on Brasiliassa paljon suurempi kuin Suomessa, mutta kohtuus pelottelussakin.


Kaksi vuotta sitten olin näissä maisemissa ja edelleenkin aion uskaltautua! Kultakäätyni aion jättää kotiin, sillä tytär kirjoitti "joko jätät kotiin tai jätät Brasiliaan". Tosiasiassa niitä kultakäätyjä ei edes ole. Etu on myös, että pääosin ostan nykyisin vaatteeni kirppikseltä, sillä on vain eduksi näyttää mahdollisimman köyhältä. Kameraa tai puhelinta ei kannata näkyvästi pitää esillä, eikä todellakaan arvokoruja. Taksissa on hyvä pitää kassit jalkatilassa ettei mahdollinen arvo-omaisuus näy kadulla kulkijoille. Muuten voi taksille tulla pakkopysähdys seuraavissa liikennevaloissa ja kassit vaihtavat omistajaansa. Riossa on kaunpunginosia, joissa ei ole syytä liikkua iltaisin eikä öisin, jopa päiväaikaan kannattaa "varautumisastettaan" nostaa. Favelat (slummit) ovat sitten asia vielä erikseen; niihin ei päivälläkään! Harmi vaan, että ne sijaitsevat Rion parhaimmilla näköalapaikoilla.

Tietyt varotoimet ovat siis tarpeen, mutta silti huonolla tuurilla voi joutua varkauksen tai ryöstön kohteeksi. Tällainen riski on mielestäni kuitenkin aina mahdollinen, jopa täällä Suomessa.

Ihan turvallisella mielellä aion lähteä matkaan, sillä Brasilian komeat miehet odottavat :)

Tässä on yksi heistä:9 kommenttia:

Anemone kirjoitti...

Oi, Ihanaa ja turvallista matkaa sinulle !
Kyllähän se niin on että jos on käydäkseen, niin käy sitten jotain koti Suomessakin... Ainakin uskon niin :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

IHANAA. On varmasti upeaa lähteä reissuun ja pelko on pahasta. Varovainen kun muistaa olla, reissu onnistuu varmasti.

RaijaAnnikki kirjoitti...

Hienoa lomaa eikä turhaa pelkoa. Korut on parasta jätää kotiin.Jopa espanjassa vietiin kaulasta kultakoruja ,tiedän kaksikin tapausta. Itselle ei ole koskaan sattunut mitään reissuilla. Varovaisuus aina kannattaa.
Kivaa viikonloppua,kirje tulossa sinulle.Hyvä että Itellalla riittää töitä.

Leila kirjoitti...

Hyvää viikonloppua ja unelmia ihanasta matkasta. Varovainenhan täytyy aina olla ulkomailla ja nykyään kotosuomessakin:)
...korttimateriaalit nyt kuitenkin otat mukaan:)

Niin ja hyvää matkaa pitääjo toivottaa ettei unohdu.

Selma kirjoitti...

Hieno matka siitä tulee, niin toivon. On aivan mahtavaa päästä tuonne kauas ja ethän sinne varmaankan yksin lähde. Ja se vielä, että sielä perillä odottaa jo joku hyvin tuttu "opas" on niin suuri etu. Hyvää matkaa ja seikkailumieltä :)

Ulriikka kirjoitti...

Kyllä se matka hyvin menee,noista ryöstelyistä täytyy ajatella,että kun henki säilyy,niin tavaran ole niin väliä...Saralle terveisiä,teillä on taas kiva kohtaaminen:)Hyvää matkaa!

Kirje tulossa...

Susanna kirjoitti...

Waude! Hienoa ja turvallista matkaa! Upea reissu siitä tulee ja enkelit suojelee, eli ei hätiä mitiä ;)

*Piiku* kirjoitti...

Mahtavaa ja turvallista matkaa! Pupu kortti odottaa täällä paluutasi, ehkä saan vaihturina brasilia aiheisen kortin :)

*Piiku* kirjoitti...

Mahtavaa ja turvallista matkaa! Pupu kortti odottaa täällä paluutasi, ehkä saan vaihturina brasilia aiheisen kortin :)