lauantai 18. tammikuuta 2014

Kotona paras!

Borta bra, men hemma bäst.

Kun edellisen postauksen lopetin englantiin, niin aloitetaan nyt ruotsilla, kun jotenkin vaan tuo fraasi ruotsiksi kuulostaa paremmalta. Ei tässä nyt kuitenkaan mitään kielikatsausta ollut tarkoitus tehdä, vaan päivittää itsensä taas tänne blogimaailmaan ja kertoa, että kyllä kotona on paras!

Kummasti vaan kaikkea on tapahtunut viikon aikana: lempiblogeissa on paljon uusia postauksia ja hienoja askarteluja, on uusia haasteita, Leila kerää kortteja Ystävänpäiväkökkään ja posti oli tuonut ihanat ATC-vaihtarit Siskolta.

Viime sunnuntaina olin pienessä askartelutapaamisessa Piikun luona. Kotiin tuomisena oli kivoja leimailuja ja stanssailuja sekä ATC-vaihtokortteja, joita nyt vasta voin ihastella oikein rauhassa. 

Viisi päivää Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa meni vauhdilla. Ehdinköhän jo vähän laitostuakin? Odotukset olivat aikamoiset, mutta kyllä vähän pettyneenä kotiin palasin. Perusongelmahan on se, että diagnoosi puuttuu ja ehkä siksi yksilöllinen laitoskuntoutuskaan nimestään huolimatta antanut sitä, mitä odotin eli juuri minulle sopivaa kuntoutusta. Lääkäri "lohdutti", että on olemassa 1600 neurologista sairautta ja niistä vain puolella on nimi. Kun diagnoosi puuttuu ja lääkärinlausunnoissa lukee epäillään sitä tai tarkkaillaan tätä (eli miten oireet etenevät), niin siitä seuraa monenlaista ongelmaa ja harmia, nyt tällä kertaa sen toivomani täsmäkuntoutuksen puuttuminen. Jokohan tuli valitusta riittävästi, jotta voin siirtyä eteenpäin :)

Maskussa oli erinomaiset mahdollisuudet harjoittaa kädentaitoja vapaa-aikana iltaisin ja päivälläkin, jos kuntoutuksessa jäi väliaikoja. Olisi voinut tehdä koruja, kankaan painantaa, silkkihuiveja, posliininmaalusta, geelikynttilöitä, paperiaskartelua jne. 

Minä kokeilin encaustingmaalausta eli vahamaalausta.


Se oli ohjaajillekin ihan uusi juttu, joten yhdessä harjoittelimme. Innostuin kovasti! Olen etsinyt tietoa netin kautta ja tarkoitus on jatkaa kokeiluja kotona. Välineetkin on jo osittain  valmiina eli matkasiltysrauta ja kiiltäväpintaisia valokuvapapereita löytyy kotoa. Mehiläisvahaliidut puuttuvat.  Mistähän niitä saisi hankittua edullisesti?

Muutenkin toivoisin kovasti lisätietoa, kokemuksia ja apua vahamaalaukseen liittyen. En nyt heti muista, onko jonkun blogissa ollut aiheeseen liittyvää. Vinkkejä, kiitos!

--------

Kyllä blogiystävät ovat parhaita!

Vasta vajaa kolme tuntia on kulunut ja vinkkejä on tullut vaikka kuinka paljon. On löytynyt uusia blogeja, joissa olen käynyt ihastelemassa encaustic-taidetta, mutta sitähän on löytynyt myös vanhoista tutuista blogeista. On löytynyt nettikauppoja, joista voin hankkia tarvikkeita. Ainakin nyt alussa aion tyytyä ostamaan vain värejä. Vanha matkasilitysrauta, jolle ei koskaan ole ollut käyttöä matkoilla, saa kelvata. Katsotaan sitten jatkossa.

Tässä vaiheessa kiitos Arja L, Saila ja Enkuli!

11 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Upealta näyttää värit ja kuviot tuossa kuvassa.

Arja L kirjoitti...

Oletko käynyt Zirian sivuilla http://www.ziria.fi/index.php
Olen joskus itsekin vähän harjoitellut encaustic-tekniikkaa ja pelit ja vermeet on, mutta kun aina innostuu jostain uudesta niin joku vanha jää.Myös pojanpojat ovat kokeilleet.
Hienoa encaustic-taidetta olet tehnyt!

Arja L kirjoitti...

Täältä löytyy asiaan liittyvää http://www.loikkivatsammakot.com/blogi.html
Googleta kuvahakuna mehiläisvahamaalaus niin löydät vinkkejä ja vihjeitä.

Arja L kirjoitti...

Täällä tarvikkeita ym http://www.matkukuus.fi/kauppa/encaustic_maalaustarvikkeet

RaijaAnnikki kirjoitti...

Kaunista jälkeä on tullut. En ole koskaan kokeillut.
Mukavaa viikonloppua.

Saila kirjoitti...

Tervetuloa takaisin <3

Saila kirjoitti...

Ja Tiina on myös kunnostautunut encaustic-jutuissa:

http://korttejatiinantapaan.blogspot.fi/search/label/Encaustic%20art

Arja L kirjoitti...

Värit, paperit ja matkasilitysrauta ja kokeilemisen halua...niillä pääsee pitkälle!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeita töitä olet tehnyt. Minäkin aikanaan hankin raudan ja tämä on ihana tekniikka. Olen kuvannut omat työni osioon mehiläisvahatyöt (sivupalkki kategosialista)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ziria myy vahoja ja rautoja. Siellä on myös videoita töihin.

Marita kirjoitti...

Upeita töitä!