maanantai 10. maaliskuuta 2014

Koti-Suomessa

Kotimatka alkoi lauantaina puolenpäivän aikoihin Brasiliasta Sao Jose dos Camposista, josta matkasimme ensin Sao Pauloon Cuarulhoksen lentokentälle. British Airwaysin yölennolla Lontoon Heathrowiin ja sieltä muutaman tunnin odotuksen jälkeen Finnairin siivillä Helsinkiin ja vielä parin tunnin automatka ja sitten kotona viimeinkin sunnuntai-iltana.

Nyt voin todeta, ettei enää koskaan yölentoja eikä ainakaan British Airwaysin palveluja käyttäen. Kun muutenkin nukun erittäin huonosti, niin en ainakaan lentokoneessa. Jalkatila British Airwaysin koneessa oli käsittämättömän pieni jopa minun lyhyille jaloilleni; saati sitten pitkäjalkaisille. Kyseessä oli kuitenkin 11 tunnin lentomatka.

Neljä viikkoa meni hurahtaen, yksi lisäviikko olisi ollut tarpeeseen. Kokonaisuutena kaikki meni tosi hienosti; paljon uusia hienoja kokemuksia, mielenkiitoisia paikkoja ja ennen kaikkea maailmankuva avartui taas pikkasen lisää. Minulla oli mahdollisuus päästä tutustumaan matkan aikana Brasiliaan syvemmin kuin ihan tavallisella turistimatkalla. Kiitos tästä Sara-tyttärelleni! Saran sujuva portugalin taito ja tietämys elämästä Brasiliasta auttoi valtavasti matkan onnistumisessa.


Mutta nyt on arki alkanut!
  


Kuvassa matkatavaroitamme kuvattuna hotelissa kotiinlähtöpäivänä. Huomatkaa myös Naistenpäiväruusuni, jonka sain brasilialaiselta nuorelta mieheltä osin suomeksi kirjoitetun kortin kera. Tämän nuoren miehen mielestä minä olen niin "söpö"! 

Kotona on nyt neljä isoa matkalaukkua purettu ja lähes koko huusholli on lattiatilaltaan täynnä vaatekasoja, kenkiä ja muuta matkatavaraa. Pesukone on ollut päällä non-stoppina. Kyllä on ihanaa pestä pyykkiä pesukoneessa eikä nyrkkipyykkinä hotellin kylpyhuoneen lavuaarissa.


Pyykin kuivatusta Ilha Gradella Pousada Tropicanassa. Pyykkinarun tekemisessä on tarvittu mm. kahden laukun olkahihnat.

Jatkossa aion tehdä muutaman kirjoituksen kuvien kera matkastani.  Voi olla, että tulee lisää naamakuviakin. Itse asiasssa taitaa olla ihan kiva juttu, että blogin pitäjä sai kasvot :) Kiitos kommenteista tähän liittyen!
   

7 kommenttia:

Anemone kirjoitti...

Tervetuloa koti Suomeen !!! Oli varmasti tosi antoisa matka !

Maca kirjoitti...

Varmaan oli kokemus!

Arja L kirjoitti...

Varmaan ollut upea matka :)
Tervetuloa Suomeen!

RaijaAnnikki kirjoitti...

Tervetuloa, kyllä kotiinpalu tuntuu aina kivalta.

Eija kirjoitti...

Tervetuloa kotiin monta kokemusta rikkaampana!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tervetuloa kotiin.

Saila kirjoitti...

Mukavaa, kun olet taas maisemissa :)