tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluhaaste

Silpputehtaan Siskolta tuli seitsemän kysymyksen jouluhaaste.


1. Uskotko Joulupukkiin tai Tonttuihin?

Joulun taikaan kuuluu uskoa joulupukkiin ja joulun lähestyessä usko vaan kasvaa. Ja "tonttujahan" näkee joulua ennen päivittäin. Eli kyllä tonttuihinkin on uskottava.

2. Jos vastaat ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?

En ole koskaan kirjoittanut.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilman?

Meillä on todella puritaaninen joulupöytä eli kinkku pitää olla. Tietyt ruuat pitää olla aina pöydässä. Sen lisäksi voi varovasti kokeilla jotain uutta. Myönnän kyllä, että itse voisin olla ilman kinkkua, samoin perheen kasvissyöjät. Kinkulla on kuitenkin perheessämme vankat ja varmat kannattajansa.

4. Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto.

Eipä taida olla sellaista. No, kerran 70-luvun alussa isoäitini vielä eläessä joulupukki huonoilla silmillään sekoitti pakettien päällä "Mamma" ja "Sanna". Mamma ihmetteli lahjaansa ja minä kysymään, josko se kuitenkin minulle. Ja minullehan se oli. Kyseessä oli Jarkko Laineen kirja Kuin ruumissaatto.

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai jäänyt kaapin perälle notkumaan?

Enpä muista näin käyneen.

6. Milloin ja millä tavalla koristelet kuusen?

Lasten ollessa pieniä joulukuusi tuotiin aina sisälle vasta aatonaattona. Nyt kuusi voidaan tuoda sisälle jo aiemminkin. Aito joulukuusi on minulle yksi tärkeimmistä joulun elementeistä. Silloin kun asuimme omakotitalossa, niin joulukuusi saatiin muutamana jouluna omalta pihalta. Nyt olemme olleet muutaman vuoden ostokuusen varassa. Viime jouluna kuusen pääasialliset koristeet olivat kynttilöiden lisäksi virkkaamani lumihiutaleet. Vielä en tiedä, mitä tänä jouluna keksisi...

7. Ostatko kotiin joulukukkia? Hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?

Ehdottomasti jouluna pitää olla kukkia! Pieniä nuppusia hyasintteja, valkoisia amarylliksia, punainen joulutähti, jouluruusu... Joulupöydälle olen tilannut useana vuotena lähikukkakaupasta sidotun kukkakimpun, joka suunnitellaan kattauksen väreihin.

Ketään en nyt lähde erikseen haastamaan, mutta kiva olisi lukea myös sinun joulusalaisuuksia.

Ota siis haaste vastaan!

2 kommenttia:

Sisko kirjoitti...

Oli mukava lukea tätä. Kiva kun otit haasteen vastaan!

Maca kirjoitti...

Perinteisesti mennään teilläkin.