torstai 8. marraskuuta 2018

Muutama päivä Gdanskissa


Olin nyt neljättä kertaa Gdanskissa. Edellisestä matkasta on jo viisi vuotta ja olin vallan unohtanut, miten mukava kaupunki Gdansk on. 

Aloinkin jo miettiä, pitäisikö mennä katsastamaan Gdanskin joulutori vielä tänä vuonna...

Aikaisemmilla matkoilla on kierretty aika tarkkaan kirkkoja ja museoita. Sopottia on katseltu kesällä ja syksyllä.

Mutta vielä riitti uutta mielenkiintoista nähtävää.


Ensiksi suunta kohti Solidaarisuusmuseota/keskusta. Matkalla sinne oli erään koulun aidassa lasten piirustuksia teemaan liittyen.Kuvan esittämä patsas on Solidaarisuusmuseon pihalla.


Vierailua Solidaarisuusmuseossa/keskuksessa suosittelen jokaiselle lähihistoriasta kiinnostuneelle. 

Seuraavana päivänä oli sitten vuorossa Toisen maailmansodan museo.


Mielenkiintoinen, ehdottomasti käymisen arvoinen kohde.

Siviilien kärsimykset sodassa tuotiin todella hyvin esille kaiken muun tiedon lisäksi.Toinen maailmansota alkoi 1.1.1939 Saksan hyökkäyksellä Puolaan. Olikohan siksi yhden autiotalon seinään maalattu 1939?


 Gdanskin postitalon urhoollisten puolustajien muistomerkki. Tätä muistomerkkiä olemme tainneet käydä katsomassa joka reissulla.
Tämän kertaisen matkan tutustumiskohteet syvensivät ja täydensivät historiatietämystämme eivätkä olleet ihan kevyemmästä päästä. 

Mutta kyllä me vähän huviteltiinkin.

Viimeisenä iltana maailmanpyörässä.


Ja toki matkalla pitää myös herkutella...Erinomaisia uuniperunoita Bar Pod Rybassa.


Neljän päivän matka sisältäen lennot ja hotelliyöpymiset aamiaisineen maksoi 125 euroa hengeltä. Ei paha!
En tällä hinnalla olisi matkustanut Turusta Helsinkiin vastaavalle lomalle.Näin pienellä "matkalaukullakin" matkasta selviää.


Wizz Airin 1.11.2018 voimaan tulleiden säädösten mukaan lentolipun hintaan sisältyy vain ja ainoastaan yksi laukku (ei siis mitään erillistä, pientäkään käsilaukkua), jonka koko saa olla maksimissaan 40 x 30 x 20 cm.

Lentoyhtiötä voi kiittää myös siitä, että rahaa säästyi, kun ei voinut ostaa mitään tuliaisia ja aikaakin säästyi turhalta haahuilulta ostoskeskuksissa.

Mukava reissu, joten pian uudestaa!

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas ollutkin mielenkiintoisia asioita nähtävänä. Nuo lasten piirokset ovat aivan huippuja. Kauniita nuo ensimmäisten kuvien rakennukset. Mielenkiintoinen paikka varmasti.

Der Seidenspinner kirjoitti...

Voi, olipa mielenkiintoiset kuvat! En ole koskaan ollut Gdanskissa. Joulutori voisi olla mahtava kokemus!

Pirjo kirjoitti...

Oih - ihanat piirrustukset upeiden Gdanskin kuvien joukossa - ihania muistoja itselläkin sieltä!!! Ja juu-u... ei sitä aina tarvitse kantaa koko carperoofia mukana - pärjää vähemmälläkin!